Vad händer med Champions Leauge-finalen 2021?

Kommer Champions League-finalen spelas som planerat under 2021? Det är en fråga som vi inte vet svaret på ännu. Allt beror på den kommande hösten och vintern sett till hur covid-19 utvecklar sig. I nuläget räknar man dock med att turneringen ska spelas som vanligt, kanske utan publik ett tag till. Men vad är egentligen planen för finalen 2021? Det kan du läsa mer om nedan.

Kommer att spelas i Istanbul

Denna final kommer vara den 29:e i ordningen sedan cupen bytte namn från Europacupen till Champions League. Det är meningen att den ska gå av stapeln i turkiska Istanbul den 29 maj 2021. Det var egentligen meningen att finalen skulle spelas i ryska St Petersburg och att finalen 2020 skulle gå i Istanbul. Men eftersom covid-19 satte stopp för dessa planer och finalen var tvungen att spelas utan publik i Portugal valde man att ge Istanbul en ny möjlighet att stå som värd. Det lag som står som vinnare kommer automatiskt att kvalificera sig för nästa års Champions League vars final då kommer spelas i Ryssland.

Vilka lag är favoriter?

Så här tidigt in på försäsongen är det svårt att sia om vilka lag som står som favoriter inför nästa års Champions League. Årets vinnare Bayern München dominerade och gick genom turneringen obesegrade. De får ses som en av favoriterna till nästa år. Även PSG som stod i finalen mot Bayern kan nog övertyga och ta sig långt även denna gång. Sedan vet man aldrig vad storlag som Liverpool, Real Madrid och Manchester City kan hitta på när det väl kommer till kritan. Vi får helt enkelt vänta och se.