Champions League 2021

Kvalet för Champions League 2021 har precis kört igång och i skrivande stund står vi inför andra omgången. Den här rundan kliver en del större lag in i turneringen som till exempel grekiska PAOK och skotska Celtic. Efter förra säsongens abrupta avbrott och osäkerhet med covid-19 var det nog ingen som räknat med att Bayern München till slut skulle stå som regerande mästare. Det betyder säkerligen att många lag kommer att vara revanschsugna inför nästkommande turnering som förhoppningsvis kommer likna det som vi är vana vid. Dock är det inte säkert att lagen kommer kunna spela inför publik beroende på hur hösten ser ut.

Tankar inför nästkommande Champions League

Så hur går tankarna inför nästkommande Champions League? Var 2020 året som fransk fotboll på allvar etablerade sig internationellt? Kommer PSG återigen lyckas ta sig till en final och kanske gå hela vägen? En sak är säker och det är att länder som Spanien och England verkligen kommer vilja visa att de hör hemma på toppen. Lag som Barcelona och Real Madrid åkte ut med dunder och brak och lyckades inte övertyga. Dock är det frågan om Barcelona med sin nya tränare lyckas bygga upp ett nytt och konkurrenskraftigt lag innan turneringen kör igång. Real Madrid lyckades till slut ta hem spanska ligan men i den internationella fotbollen hade de svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. De behöver dessutom stärka upp i försvaret om de ska ha en chans på allvar nästa år.

Ser vi till England trodde många att detta äntligen var året som Manchester City skulle gå hela vägen och att Pep Guardiola skulle ta en pokal som han saknar med sitt lag. Det blev dock ett snöpligt slut när man åkte ut mot Lyon i kvartsfinalen. Manchester City går alltid starkt i engelska ligan men det vill sig inte riktigt i de internationella sammanhangen. Frågan är om det kommer att gå denna gång? Liverpool gick och vann ligan med överlägsen stil men i Champions League gick det betydligt sämre. Man lyckades alltså inte försvara den titel som man så fint spelade hem under 2019. Men Liverpool har verkligen blivit ett lag att räkna med under Jurgen Klopp och de förtjänar att stå som en av favoriterna inför nästa års Champions League. Nu väntar vi bara på att turneringen ska sätta igång på riktigt igen.