Padboll, padel och fotboll

Sporten padel har tagit sig in i Sverige och även i andra länder med stormsteg. Antalet padelhallar har stigit från noll till flera hundra på bara ett år. Det beror på att padel är en lätt sport som alla kan spela. Man måste inte vara atlet för att ha nöje av sporten.

 

Vilken betydelse har padelrackets modell?

När man ska köpa ett padelracket finns de i flera modeller. Det kan vara klokt att prova några olika sorter innan man bestämmer sig. I flera hallar kan man låna rack men det kan vara skönt att ha sitt eget och modellen har stor betydelse när det gäller spelet.

Vad är padboll?

Padboll är en blandning mellan padel och fotboll. Man använder dock inte ett padelrack, och inte heller armar eller händer, utan resten av kroppen. Bollen är lite mindre än en vanlig fotboll. Man spelar alltid två mot två på en plan som även kan användas till padel. Att ta med sitt eget padelrack kan alltså vara bra om man kommer på att man även vill spela vanlig padel tillsammans med sina vänner.

Kan man kombinera alla idrotter?

Padboll är en kombination av både fotboll och vanlig padel men man kan självklart också spela alla sporterna för sig om man så vill. Det anordnas till exempel olika multisportläger där man kan testa på flera olika sporter. Sådana läger finns för både vuxna och barn. Till dem skadar det inte att ta med sig sitt eget padelracket, bekväma skor och kläder som går att idrotta i. Har man lite fritid över vid sidan av arbete och skola kan man också boka in träningstillfällen i sporterna på egen hand. Då ser man också till att träna allsidigt och varierande vilket är en fördel för att kroppen ska må bra. Särskilt viktigt är det om man har ett stillasittande arbete.